Wordt een behandeling vergoed door de verzekeraar?

behandeling herhalen
Hoe vaak moet je een behandeling herhalen?
20 augustus 2018
Is botox verslavend?
Is botox verslavend?
2 september 2018
Wordt een behandeling vergoed door de verzekeraar?

Wordt een behandeling vergoed door de verzekeraar?

Het antwoord is ja en nee

Zowel botox behandelingen als filler behandelingen kunnen zelfs bij de goedkoopste klinieken nog best duur zijn. Niet in vergelijking met de prijzen van andere klinieken, maar als bedrag op zichzelf. En zoals bij zoveel andere behandelingen zou je misschien een beroep kunnen doen op jouw zorgverzekeraar. Dus wat is nou het antwoord op die brandende vraag in je achterhoofd? Wordt een botox- of filler behandeling vergoed door de verzekeraar? Ja en nee. Dit komt niet omdat het per verzekering verschilt. De bepalende factor is de soort behandeling die je ondergaat. Hieronder zal dit verder beschreven worden.

Cosmetische behandelingen vergoed?

Het ‘nee’ gedeelte van het antwoord slaat op cosmetische behandelingen. Voorbeelden hiervan zijn fillers tegen kraaienpootjes of botox tegen rimpels. Maar ook fillers onder de ogen laten plaatsen is een cosmetische ingreep. Tot slot is dit ook het geval met botox die ervoor dient je jukbeenderen te accentueren. Het is niet heel gek dat een zorgverzekeraar de kosten van cosmetische ingrepen niet dekt. Deze kosten zijn namelijk geen ziektekosten. Medische behandelingen waarvoor deze stoffen nodig zijn vallen hier wel onder.

Medische behandelingen vergoed?

Voorbeelden van medische botox zijn botox tegen transpiratie en migraine. Botuline toxine zet de huid namelijk stil. Dit kan de poriën stilzetten en zo de zweetproductie van een lichaam voorkomen. Daarnaast is de stof een spierverslapper. Aangezien de meeste soorten hoofdpijn door strak staande spieren veroorzaakt worden is dit een goede remedie. Ook zijn er medische doelen bij het plaatsen van fillers. Oorspronkelijk plaatsten deze namelijk chirurgen om de lichaamsvorm de herstellen na chirurgische ingrepen. Ook bestreed men hier de symptomen van aids mee. Tegenwoordig gebruiken artsen fillers meer voor cosmetische ingrepen. Wel is de stof ongevaarlijk, omdat er de lichaamseigen stof hyaluronzuur in zit. De permanente fillers worden nog wel gebruikt voor medische doeleinden. Dit is echter alleen voor het herstellen van een lichaamsvorm na chirurgie. Permanente fillers zijn door ontstekingen en andere complicaties namelijk verboden om te gebruiken tijdens andere ingrepen.

Aanvullende verzekering

Medische behandelingen waarvoor botox of fillers nodig zijn voor 2015 vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Vanaf 2015 horen medische ingrepen waarbij artsen deze stoffen gebruiken bij het basispakket. Het verschilt echter wel per verzekeraar tot welk bedrag zij vergoeden. Het is dus verstandig jouw eigen risico na te kijken wanneer je medische botox wil. Ook wanneer je fillers wil laten plaatsen om een medische reden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us