Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen Botox

1Wat is Botox?
Botox is de merknaam van Botuline toxine type A, dat wordt gebruikt in rimpelbehandelingen om rimpels tegen te gaan. Tijdens de behandeling worden er een aantal kleine injecties gegeven in de spier die de rimpel veroorzaakt. Binnen een paar dagen zie je al verbetering.
2Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt gemiddeld 10 minuten, ongeveer 30 inclusief een consultgesprek.
3Is een rimpelbehandeling veilig?
Ja. Wij gebruiken het officiële kwaliteitsproduct en de behandeling wordt al meer dan 30 jaar gebruikt. Alleen artsen voeren de behandeling uit en al onze artsen zijn BIG-geregistreerd.
4Hoe werkt een rimpelbehandeling?
Sommige rimpels ontstaan door overactiviteit van bepaalde spiertjes. Dit geldt bijvoorbeeld voor kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Een injectie zorgt ervoor dat deze spiertjes minder actief worden. Hierdoor herstelt de natuurlijke balans en vervagen je rimpels vanzelf.
5Hoe snel werkt een rimpelbehandeling?
Niet direct, maar in de meeste gevallen is het resultaat binnen twee weken te zien.
6Hoe lang werkt een rimpelbehandeling?
Een behandeling werkt gemiddeld drie maanden. Daarna kan de rimpel weer langzaam terugkomen. Je kan gerust een vervolgafspraak maken.
7Doet een rimpelbehandeling pijn?
Voor een rimpelbehandeling zijn meerdere prikjes nodig. Hiervoor wordt een zeer dunne naald gebruikt. De meeste mensen geven aan dat het erg weinig tot geen pijn doet.
8Wanneer mag je geen rimpelbehandeling ondergaan?
Als je een ernstige spierziekte hebt, een allergie hebt, zwanger bent of een puistje hebt op de plek van behandeling, kunnen onze artsen je niet behandelen. In alle andere gevallen wel.
9Blijf ik er wel natuurlijk uitzien?
Natuurlijk. Na een behandeling kan je nog steeds alles doen wat je eerst ook kon, met hetzelfde gemak.
10Is een rimpelbehandeling duur?
In vergelijking met andere behandelingen is een rimpelbehandeling niet duur. Als je optelt hoeveel geld je ongemerkt uitgeeft aan crèmes en andere huidproducten zul je zien dat een rimpelbehandeling op termijn zelfs geld kan besparen.
11Wordt een behandeling vergoed?
De kliniek heeft geen afspraken met de zorgverzekeraars. Een behandeling dient in de kliniek zelf bekostigd te worden, waarna de cliënt zelf de factuur indient bij de verzekeraar. Dit is dus de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt.

Veelgestelde vragen Fillers

1Wat zijn fillers?
Fillers, ook wel volumeherstel, bestaan uit een gel die volume terugbrengt in de huid en rimpels direct vermindert. Een voorbeeld hiervan is de neuslippenplooi. Ook is het mogelijk om de jukbeenderen te accentueren of de kaaklijn strakker te maken.
2Hoe werken fillers?
Fillers worden met een dun naaldje ingebracht in bepaalde huidlagen of juist daaronder. Fillers bestaan in verschillende varianten, waarvan sommige juist geschikt zijn voor je oppervlakkige rimpeltjes en andere juist voor je diepere rimpels. Ook is het mogelijk om meer volume aan te brengen in je gezicht of bijvoorbeeld je lippen voller te maken.
3Is een behandeling met fillers veilig?
Ja. Het gebruik van fillers is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht in binnen- en buitenland. Zowel de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie als de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde staan volledig in voor de veiligheid van fillers, en al onze artsen zijn BIG-geregistreerd.
4Hoe worden fillers gebruikt?
Met een dun naaldje brengt de arts de fillers in op de plaats van de rimpel of de plaats waar het volume moet worden hersteld. Dit gebeurt heel voorzichtig en geleidelijk.
5Hoe snel werken fillers?
Er is direct resultaat, maar na ongeveer twee weken zal het effect optimaal zijn.
6Hoe lang werken fillers?
Fillers kunnen ongeveer zes tot wel twaalf maanden blijven werken. Dit is verschillend voor iedereen. Daarna kan je natuurlijk terugkomen voor een vervolgbehandeling.
7Is een behandeling met fillers pijnlijk?
Bij de behandeling is gebruik van een naald nodig. Er wordt een zeer dunne naald gebruikt, de meeste mensen geven aan dat de behandeling weinig tot geen pijn doet. Er is ook geen blijvende pijn na de behandeling.
8Hoe lang duurt een behandeling?
Afhankelijk van het gebied van behandeling kan een behandeling enkele minuten tot een kwartier duren.
9Zijn er bijwerkingen van fillers?
Er kan roodheid optreden in het behandelde gebied. De verkleuring is goed te camoufleren. Je huid wordt gedesinfecteerd om de kans op infectie te minimaliseren.
10Is volumeherstel duur?
In vergelijking met andere behandelingen is een volumeherstel niet duur. Als je optelt hoeveel geld je ongemerkt uitgeeft aan crèmes en andere huidproducten zul je zien dat volumeherstel op termijn zelfs geld kan besparen.
11Wordt een behandeling vergoed?
De kliniek heeft geen afspraken met de zorgverzekeraars. Een behandeling dient in de kliniek zelf bekostigd te worden, waarna de cliënt zelf de factuur indient bij de verzekeraar. Dit is dus de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt.

Veelgestelde vragen Mircoblading

1Wat is microblading?
Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van semi permanente make-up voor de wenkbrauwen. Met Microblading kan de perfecte natuurlijke wenkbrauw worden gecreëerd. Met 18 micronaalden op een rij, worden fijne haartjes met de haargroeirichting mee getekend in de huid, om zo de vorm van de wenkbrauw te perfectioneren.

De behandeling is milder dan wanneer er met een machine (reguliere PMU) gepigmenteerd wordt en geeft een natuurlijker resultaat.
2Wat zijn de voordelen van microblading?
- Een strakker en natuurlijker resultaat dan reguliere PMU
- Minder gevoelig dan reguliere PMU
- Elk jaar is het model aan te passen aan uw wensen
- Altijd mooi gevormde wenkbrauwen
- Volume en ronding aangepast aan uw wensen
- Creëert een open blik
- Jonger ogend uiterlijk
- Maakt wenkbrauw make-up onnodig
- Investering van 1 keer per jaar om elke dag tijd en moeite te besparen
3Hoelang blijven de wenkbrauwen mooi?
De duur is afhankelijk van de huid en de levensstijl. Gemiddelde blijven de wenkbrauwen 1,5 tot 3 jaar mooi.

Er wordt wel geadviseerd om gemiddeld 1 keer per jaar een nabehandeling uit te laten voeren. Dan zullen de gepigmenteerde haartjes licht vervaagd zijn, maar het model van de wenkbrauw nog intact. Na ongeveer 3 jaar zal de pigmentatie volledig verdwenen zijn. Bij een extreem vette huid kunnen de wenkbrauwen in een eerder stadium vervagen, hiervoor wordt kosteloos een extra touch up behandeling uitgevoerd.
4Doet de behandeling pijn?
De gevoeligheid tijdens de behandeling verschilt per persoon. Sommigen vergelijken de gevoeligheid tijdens de behandeling met epileren. Het is mogelijk om bij uw huisarts een verdovende crème op recept aan te vragen. Deze kunt u meenemen voor tijdens de behandeling.
5Hoelang duurt de behandeling?
De behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur, dit is inclusief intake gesprek en uitleg over de nazorg.
6Wat kost de behandeling?
Eerste behandeling: €200,-
Na behandeling: €90,-
7Wat kost het bijwerken na 1,5 - 3 jaar?
De kosten voor het bijwerken na 1,5 tot 3 jaar, bedragen 50% van de initiële prijs
8Kan ik deze techniek bij iedereen worden toegepast?
Nee, bij volgende aandoeningen wordt Microblading afgeraden: suikerziekte, dermatitis, huidallergieën, keloide littekens en bloedarmoede. Daarnaast wordt Microblading afgeraden bij reeds aanwezige PMU.
9Hoe zie ik vlak na de behandeling eruit?
De huid kan na de behandeling rondom de wenkbrauwen lichtjes rood zijn, maar trekt vrij direct weer weg. Bij een zeer gevoelig huid kan het lichtjes opzwellen, maar dit is minimaal. De kleur is ongeveer 30% donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na een aantal dagen zichtbaar wanneer de korstjes eraf vallen.

Omdat de hairstrokes erg dun en strak zijn, is het resultaat zelfs direct na de behandeling erg natuurlijk
10Is Mircoblading geschrikt tijdens chemotherapie?
Wanneer u uw natuurlijke wenkbrauwen kwijtraakt vanwege chemotherapie is Microblading een fijn alternatief. Het is aan te raden om voordat u met de chemobehandeling begint, uw wenkbrauwen te laten bladen, omdat er dan gekeken kan worden hoe uw natuurlijke wenkbrauwvorm en haargroeirichting is, om zo de behandeling natuurlijk mogelijk eruit te laten zien
11Is Microblading mogelijk tijdens de zwangerschap
Er zijn geen complicaties bekend, desondanks is het niet mogelijk.
12Wat is het verschil tussen Mircoblading, reguliere PMU en tatoeëren?
Microblading is vorm van semi-permanente make-up, die alleen geschikt is voor de wenkbrauwen. Met 18 steriele naaldjes in een manuele pen worden de hairstrokes met pigment getekend. Door de plaatsing in de tussen de eerste en tweede huidlaad blijven de hairstrokes zeer strak. De behandeling is milder en het resultaat is natuurlijker dan bij reguliere PMU.

Permanente make-up is geschikt voor de wenkbrauwen, eyeliners en lippen. Met een machine met 1 of meerdere naalden wordt er pigment onder de opperhuid (lederhuid) geplaatst met een hairstroke of schaduwtechniek. Omdat er dieper in de huid wordt gewerkt blijft het 3 tot 5 jaar zichtbaar, de kans op uitvloeiing is aanwezig.

Bij tatoeage wordt inkt met een machine in de onderste huidlaag getatoeëerd. De kans op uitvloeiing is groot en verdwijnt nooit meer.
13Hoe ziet een behandeling eruit?
Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een behandeling, volgt eerst een intake gesprek. In dat gesprek wordt u informatie gegeven over behandeling, de nazorg en de risico's van microblading. Na ondertekening van het toestemmingsformulier wordt gestart met de behandeling. Het invullen van de toestemmingsformulier is verplicht, omdat dit een vereiste is van de GGD.

De eerste stap van de behandeling is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van uw gezicht en de 'golden ratio'. Met een kompas en passer wordt de perfecte vorm uitgemeten. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een speciaal computerprogramma om te controleren of de wenkbrauwen symmetrisch zijn. Met een speciaal potlood wordt de omtrek van de wenkbrauw getekend.

Vervolgens kunt u uw wenkbrauwen model bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat u helemaal tevreden bent met de vorm.

Bij het Microbladen wordt gebruikt gemaakt van een pigment van het merk PhiBrows. De pigmenten van PhiBrows staan bekend om het feit dat zij niet verkleuren (geen rood, paars rood of blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn (door de GGD gecontroleerd). De kleur van het pigment wordt afgesteld op uw huid en haartinten.

Het pigmenteren van de haartjes duurt ongeveer een half uur. Voor de totale behandeling wordt 1,5 tot 2,5 uur ingeboekt. Na de eerste behandeling volgt de gratis nabehandeling binnen 4 tot 6 weken
14Wat zijn de risico's van de PMU in het algemeen?
Het zetten van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

Laat geen permanente make-up aanbrengen:
- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
- diabetes
- hemofilie
- chronische huidziekte
- allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet
- immuunstoornis
- hart- en vaatafwijkingen.

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Waarom Botox en Filler Specialist?

mfn-parallax

  • Patricia
    Afgelopen maand een behandeling gehad vanwege mijn zichtbare rimpels. Ik krijg nu de opmerkingen dat ik er 10 jaar jonger uitzie.
    Patricia
  • Jolanda
    Sinds ik bij Botox en Fillers mijn behandeling gehad heb, voel ik me veel mooier en zelfverzekerder dan ooit.

    Jolanda

Onze resultaten

Gebruik de slider op de foto om het resultaat te bekijken.
botox beforebotox after
botox man beforebotox man after
filler beforefiller after
microblading-before1microblading-after1
Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us