Last van spierspanning? Probeer medische botox

Botox of fillers?
Botox of fillers?
11 oktober 2018
resultaten
Geen operatie, wel resultaten
26 oktober 2018
Spierspanning

Last van spierspanning? Probeer medische botox

Voor meer dan alleen het uiterlijk

Mensen denken bij botox altijd eerst aan dat stofje dat mensen gebruiken om er jonger uit te blijven zien. Een arts doet het in een spuitje en spuit het vervolgens spuit deze het in jouw huid. Binnen 3 dagen zie je ook al resultaat. Veel beroemdheden hebben een botox behandeling ondergaan. Misschien ken je persoonlijk wel mensen die botox hebben en is het niets voor jouzelf. Maar wist je dat botox ook voor medische doeleinden wordt gebruikt en hierbij wordt vergoed door de zorgverzekeraar? Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van spierspanning.

Botox tegen migraine

Migraine staat over het algemeen bekend als een chronische vorm van spanningshoofdpijn. De spanning die jouw spieren op je hoofd zetten zorgt ervoor dat je niet tegen licht en geluid kan. Ook kun je misselijk worden van deze hoofdpijn. Vaak is de hoofdpijn na een uur slapen wel verholpen, maar deze komt altijd terug. Omdat botuline toxine een spierverslapper is, kan het jouw migraine dus voor langere tijd verhelpen. Botox heeft normaal gesproken een werking van drie tot zes maanden. Wanneer je botox neemt tegen migraine, zal je er dus ook drie tot zes maanden geen last van hebben.

Dat ene spiertje dat altijd verkrampt

Wanneer je tijdens het sporten altijd last krijgt van datzelfde spiertje, kun je hier ook iets aan doen. Medische botox kun je ook als spierverslapper voor andere lichaamsdelen gebruiken. Zo ben je het snelste van de ongewenste verkrampingen af. Net als bij een botox behandeling tegen migraine is deze behandeling na drie tot zes maanden uitgewerkt. Daarbij is het nemen van een botox behandeling compleet veilig, tenzij je zwanger bent. Een arts bepaalt namelijk wat je juiste dosering is voor jouw aandoening.

Andere functie van medische botox dan spierspanning

Spierspanning is niet de enige aandoening waar botox een remedie voor kan zijn. Wanneer je dagelijkse routine belemmerd wordt door overmatige transpiratie, kan botox ook helpen. Het feit dat botuline toxine de huid stilzet, houdt je niet alleen jong. Je poriën trekken zich hierdoor ook dicht. Op deze manier heeft het zweet geen uitweg uit jouw lichaam. Het gevolg is dus dat je lichaam een andere uitweg voor de afvalstoffen van zweet moet vinden. In conclusie: botox kan er voor zorgen dat je minder zweet. Zelfs als je tevreden bent met je uiterlijk, kun je een behandeling nemen voor een ander doel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us