Overmatige transpiratie en botox
Overmatige transpiratie en botox
3 oktober 2018
Botox of fillers?
Botox of fillers?
11 oktober 2018
semi permanente make up de nieuwe trend

Semi permanente make up: de nieuwe trend

Wat is semi permanente make up precies?

Semi permanente make up is make up die aangebracht wordt met naald. De make up zelf is gemaakt van een bepaald soort vloeibaar pigment. Je kunt het pigment vergelijken met henna, maar dan zonder de culturele achtergrond. Dit pigment wordt vaak gebruikt voor het invullen van wenkbrauwen. Ieder haartje dat mist wordt dan met de juiste kleur ingetekend. Het resultaat hiervan is de perfecte wenkbrauw. Ook wordt het gebruikt als eyeliner die langer blijft zitten. Maar wat is nou precies het verschil met normale en permanente make up? En is een behandeling voor iedereen geschikt? Is het überhaupt veilig? Dat zal hieronder uitgebreid worden uitgelegd.

Hoe verschilt het van normale en permanente make up?

Semi permanente make up verschilt natuurlijk van normale make up, omdat het langer blijft zitten. Hierdoor is het perfect voor mensen die er genoeg van hebben om bijvoorbeeld iedere dag eyeliner op te doen. Ook verschilt het van permanente make up. Dit is namelijk een tattoo die niet vervaagt. Wanneer je de semi permanente variant neemt, kun je bij herhaling een ander design nemen. Als je dat wil natuurlijk. Dus zijn er dingen waar jij rekening mee moet houden voor de veiligheid? Eigenlijk niet.

Voor wie is het geschikt?

Iedereen kan in principe een behandeling aanvragen zonder dat hier veiligheidsrisico’s aan vast zitten. Wel verschilt het per persoon hoe lang de make up blijft zitten. Dit ligt als eerste aan je huidtype. Hier kun jijzelf niets aan doen en het is niet de grootste factor. Wat de meeste invloed heeft op de duurzaamheid van deze behandeling is je levenswijze. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe vaak je in de zon komt of het gebruik van botox en fillers.

Kundige behandeling door een cosmetisch arts

Ook de behandeling zelf is volkomen veilig. Als eerste heb je namelijk een gesprek met de cosmetisch arts over wat je precies wil. Ook het verloop van de behandeling en het herstelverloop wordt tijdens dit gesprek in kaart gebracht. Tijdens de behandeling ben je gewoon bij bewustzijn. Dit omdat semi permanente make up net zo ongevaarlijk is als het laten plaatsen van tattoos, botox en fillers. Ook hoef je de geen zorgen te maken dat jouw arts iets verkeerd doet. Iedere cosmetisch arts heeft voor zijn of haar beroep gestudeerd. Ook zijn zij volledig gespecialiseerd in het werk dat zij verrichten. Je bent dus in goede handen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us