Overmatige transpiratie en botox

bunny lines
Bunny lines, wat zijn dat?
14 september 2018
semi permanente make up de nieuwe trend
Semi permanente make up: de nieuwe trend
5 oktober 2018
Overmatige transpiratie en botox

Overmatige transpiratie en botox

Zweet, zweet en nog eens zweet!

Er zijn meerdere soorten transpiratie. Je hebt bijvoorbeeld transpiratie door warmte, door nervositeit en door inspanning. Bovendien bestaat het fenomeen koud zweet. Hierbij heb je het koud, maar span je je wel op een bepaalde manier in. Het resultaat hiervan is dat de transpiratie door de inspanning koud aanvoelt op je huid. Dus wat gebeurt er nou eigenlijk met je lichaam wanneer je transpireert? En hoe komt het nou dat sommige mensen last hebben van overmatige transpiratie? En natuurlijk het belangrijkste, hoe kom je daarvan af? Dat zal hieronder allemaal duidelijk worden gemaakt.

Transpiratie is een natuurlijk proces

Transpiratie is één van de vele manieren waarop je lichaam van afvalstoffen af komt. De afvalstoffen komen hierbij in vloeibare vorm uit jouw poriën. Omdat het bacteriën zijn die je lichaam hier uitscheidt, ruikt zweet niet heel fris. Veel mensen gebruiken spray- of rol deodorant om van de geur af te komen, Deodorant verhelpt het transpireren zelf echter niet. En dat kan een probleem zijn voor mensen die er last van hebben dat zij overmatig transpireren. Maar wat is eigenlijk de oorzaak van dit lastige fenomeen als transpiratie op zich natuurlijk is?

Waardoor komt overmatige transpiratie?

Overmatig transpireren kent meer dan één oorzaak. Zo kan het voor een deel aan je dieet liggen. Pittig voedsel en cafeïne zijn namelijk de twee meest voorkomende triggers van zweet. Daarnaast kun je ook door strakke kleding en kleding van synthetisch materiaal erg gaan transpireren. Bovendien kan de oorzaak een hormonale oorzaak zijn. In dit geval ben je dan al uit de puberteit en gedragen jouw hormonen zich dus abnormaal. Botox kan helpen overmatige transpiratie tegen te gaan. Hiervoor is enkel een simpele en ongevaarlijke ingreep voor nodig.

Hoe botox kan helpen

Botox zet de huid stil. Dit is gunstig, omdat jouw poriën hierbij ook dicht trekken. De transpiratie heeft dan geen weg naar buiten meer. Je lichaam zal dus een andere manier moeten vinden om van de afvalstoffen af te komen. Bij de ingreep wordt er botox in de huid gespoten op plekken waar transpiratie het meeste voorkomt. Dat is logisch, anders zou de behandeling natuurlijk niet werken. Deze ingreep is ongevaarlijk, zolang je niet zwanger bent. En zo kan botox prima helpen wanneer je last hebt van overmatige transpiratie. In feite, is het ook nog eens de beste methode om van deze lastige aandoening af te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us