Is botox verslavend?

Wordt een behandeling vergoed door de verzekeraar?
Wordt een behandeling vergoed door de verzekeraar?
2 september 2018
bunny lines
Bunny lines, wat zijn dat?
14 september 2018
Is botox verslavend?

Is botox verslavend?

Waarom wel en waarom niet?

De vraag of botox verslavend is houdt veel mensen die er in geïnteresseerd zijn bezig. Sommigen zeggen dat het erg verslavend is en anderen zeggen juist van niet. Maar wie heeft er gelijk? Beide groepen eigenlijk. En is het een probleem wanneer je verslaafd zou zijn? In principe is botox ongevaarlijk wanneer je niet zwanger bent. Voor je gezondheid is het dus geen groot probleem. Maar hoe krijg je dan een botoxverslaving? Vooral wanneer mensen die zeggen dat het niet mogelijk is ook de waarheid spreken? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Is de stof zelf verslavend?

De stof die een cosmetisch arts in je huid spuit heeft geen verslavende werking. Het is immers ongevaarlijk voor je gezondheid met uitzondering van zwangerschappen. Het zou dus erg vreemd zijn als dit ook een verslavende werking op je brein zou hebben. Je hoeft je wat dat betreft geen zorgen te maken over een eventuele verslaving. Botuline toxine zet enkel en alleen de huid stil en werkt als spierverslapper. Alhoewel de stof enkele bijwerkingen hebben zijn deze enkel fysiek en geen van alle neurologisch. Voorbeelden van de bijwerkingen zijn kleine blauwe plekken en een hangend ooglid.

Een verslavende gewoonte

Omdat botox na een aantal maanden uitgewerkt is, kan het herhalen van behandelingen verslavingen veroorzaken. Mensen kunnen hun verschijning erg lelijk vinden wanneer dit gebeurt. Als gevolg willen zij zo snel mogelijk een nieuwe behandeling om hun rimpels te verwijderen. Hierdoor is botox een verslavende gewoonte. Een soortgelijk fenomeen doet zich voor bij mensen met tattoos. Wanneer je één tattoo hebt, krijg je meteen ideeën voor nieuwe tattoos. Dit leidt ertoe dat je meer en meer wil en uiteindelijk verslaafd raakt. In beide gevallen ligt het probleem bij de financiële factor. Tattoos zijn erg duur, maar botox is ook niet exact dezelfde prijs als een broodje van de bakker.

Hoe kom je er vanaf?

Als eerste is het belangrijk dat je kunt differentiëren tussen een routine van herhaalde behandelingen en een verslaving. Reguliere herhaalde behandelingen zijn zeer normaal en absoluut geen probleem. Botox gaat pas verslavend worden wanneer je al een herhaling plant, terwijl het nog niet is uitgewerkt. Of bijvoorbeeld wanneer je om hogere doseringen dan de standaard gaat vragen. Als je echt verslaafd bent aan botox is het verstandig een professional om hulp te vragen. Deze kan je het beste van elk soort verslaving af helpen. Dus ook van een verslaving aan botox.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us