Is een botox behandeling nou gevaarlijk?

de sterren met de mooiste lippen door fillers
De vier sterren met de mooiste lippen door fillers
21 juni 2018
als je gezicht ouder wordt
Wat er met je gezicht gebeurt als je ouder wordt
28 juni 2018
Is een botox behandeling gevaarlijk

Is een botox behandeling nou gevaarlijk?

Wanneer wel en wanneer niet gevaarlijk?

Het simpele antwoord op de vraag of botox gevaarlijk is, is nee. In de meeste gevallen is botox niet gevaarlijk. Botox wordt zelfs gebruikt om sommige medische problemen juist op te lossen. Bovendien zijn cosmetische artsen opgeleid en gespecialiseerd in het plaatsen van botox. Als zij je niet veilig konden behandelen waren zij ook niet bevoegd geweest de behandeling uit te voeren. Daarnaast was cosmetische botox niet eens legaal geweest als het zo gevaarlijk was. Er is eigenlijk maar één manier waarop je risico zou kunnen lopen. Dit is door een botox behandeling te ondergaan wanneer je zwanger bent. Hieronder wordt uitgelegd waarom.

Veilige procedure

De procedure van een botox behandeling is heel simpel. De cosmetische arts spuit een stof genaamd botuline toxine, afgekort botox, in je huid met een scherpe naald. Deze stof zet de huid stil. Wanneer je snel last hebt van blauwe plekken gebruikt de arts een canule. Dit is een ronde naald die de vorming van blauwe plekken voorkomt. Je ziet snel resultaat en de botox blijft ook voor langere tijd werken. Deze procedure is zo simpel dat het nagenoeg niet fout gaat. De kans dat het fout gaat wanneer je je door een bevoegde arts laat behandelen is bijna nul.

Medisch gebruik

Botox kan ook een oplossing bieden voor medische problemen. De stof die in je huid gespoten wordt zet je huid dus stil. Dit voorkomt niet alleen dat je huid veroudert. Je poriën blijven na een botox behandeling ook voor een groot deel dicht. Hierdoor heeft zweet minder kans om door je huid te ontsnappen. Botox is daarom een goede oplossing wanneer je last hebt van overmatig transpireren. Daarnaast is botox een spierverslapper. Wanneer je chronische hoofdpijn hebt, zoals migraine, kan botox dus ook helpen. De botox wordt in dit geval op de plek van de spier in je huid gespoten. Het resultaat is dat de spier zo dusdanig verslapt dat deze niet meer strak kan trekken vanwege stress. Zo wordt de chronische hoofdpijn gestopt gedurende de gehele periode dat de botox werkzaam is.

Zwangerschapsrisico

Zoals als eerder vermeld werd gaan botox en zwangerschap niet samen. Botuline Toxine is namelijk gevaarlijk voor het kind, omdat deze de stof ook opneemt. Net als andere schadelijke stoffen is een botox behandeling ondergaan tijdens de zwangerschap dus uitgesloten. Het is verstandig een zwangerschapstest test te doen wanneer je het niet zeker weet. Wanneer deze test een negatief resultaat heeft is botox veilig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us