Wat er met je gezicht gebeurt als je ouder wordt

Is een botox behandeling gevaarlijk
Is een botox behandeling nou gevaarlijk?
28 juni 2018
Waarom de cosmetische chirurgie juist iets moois is
Nep? Onnatuurlijk? Waarom cosmetische chirurgie juist iets moois is!
9 juli 2018
als je gezicht ouder wordt

Wat er met je gezicht gebeurt als je ouder wordt

Ouder worden

Je kunt de tijd en daarmee het feit dat je ouder wordt niet tegen gaan. Ouder worden is een natuurlijk proces van het menselijk lichaam. Hierdoor verandert je uiterlijk ook. Hoe en wanneer dit gebeurt ligt aan een aantal factoren. Je huidskleur kan er een rol bij spelen, maar ook je dagelijkse routine. Hieronder wordt dit allemaal verder uitgelegd. Ook wordt er uitgelegd hoe je gezicht verandert tijdens het ouder worden.

Transformatie van het gezicht

Wanneer je ouder wordt, verliest je gezicht elastine. Elastine is een proteïne in het bindweefsel van de huid. Deze stof houdt je huid strak en wordt op natuurlijke wijze aangemaakt. Je brein produceert hier dus hormonen voor. Een huid met minder elastine heeft meer rimpels. De meest voorkomende plekken waar rimpels zich op je gezicht vormen zijn rondom de ogen en tussen de mond en de neus. Daarnaast vormen rimpels zich ook vaak op het voorhoofd. Wat je hiertegen kunt doen is een botox behandeling ondergaan. Hierbij wordt er een stof in je huid gespoten die deze stilzet. Je huid verliest hierdoor minder elastine. Op deze manier blijf je er voor een langere periode jong uitzien.

Melanine, melanine, melanine

Wanneer je rimpels krijgt ligt grotendeels aan de kleur van je huid. Mensen met een donkerdere huidskleur lijken namelijk vaak jonger dan ze echt zijn. Op social media zie je daarom ook vaak genoeg foto’s voorbij komen van een moeder en dochter. Beide hebben in dit geval een donkere huid. Toch lijkt de moeder niet meer dan tien jaar ouder dan haar dochter. Ondertussen is het eigenlijke leeftijdsverschil wel minstens twintig tot dertig jaar. De reden dat mensen met een donkere huid minder snel verouderen is het melanine gehalte in hun huid. Melanine zorgt ervoor dat je huid beter bestand is tegen bijvoorbeeld de zon. De zon droogt je huid uit waardoor je rimpels krijgt.

Versneld verouderen

Zoals er in het bovenstaande gedeelte wordt beschreven, krijg je rimpels door veel tijd te spenderen in de zon. Vooral wanneer je een lichtere huid hebt. Dit geldt niet alleen voor natuurlijk zonlicht, maar ook voor het licht van de zonnebank. Het is namelijk de UV-straling die je huid uitdroogt. Deze straling zit in beide soorten licht. Daarnaast kun je sneller rimpels krijgen door stress. Te veel stress zorgt er namelijk ook voor dat je huid minder elastine aanmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us