Geen operatie, wel resultaten

Spierspanning
Last van spierspanning? Probeer medische botox
17 oktober 2018
Top 3 meest voorkomende fillers
Top 3 meest voorkomende fillers
2 november 2018
resultaten

Geen operatie, wel resultaten

Wees niet bang om onder het mes te moeten

Stel, je wil botox of fillers laten plaatsen. Dit kan zijn om rimpels te laten verwijderen. Je kunt echter ook een bepaald plekje in je gezicht op laten vullen of je lippen voller maken. Maar wat als je geen idee hebt hoe de behandeling er uit gaat zien? Wees maar niet bang voor een operatie, want een cosmetische ingreep hoeft dat echt niet te betekenen. Maar hoe gaat een botox behandeling dan wel in de praktijk? En wat zijn de resultaten? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Hoe gaan botox en filler behandelingen in zijn werk?

Er zijn bepaalde cosmetische ingrepen waar wel een operatie voor nodig is. Voorbeelden hiervan zijn liposuctie of een borstvergroting/-verkleining. Botox- en filler behandelingen kunnen daarentegen gewoon gedaan worden zonder scalpels en anesthesie. Als eerste heb je een consult met jouw cosmetisch arts. Dit is meer om te bepalen waar je botox of fillers wil. Daarnaast zal alleen de prognose nog besproken worden. Tijdens de behandeling wordt er een stof in je huid gespoten. Afhankelijk van welke behandeling je ondergaat kan dit botuline toxine of een gel zijn. Wanneer je snel last hebt van blauwe plekken, zal er een canule gebruikt worden. Dit is een naald die bloeduitstortingen voorkomt.

De resultaten van botox

Na een botox behandeling zie je al snel dat je rimpels minder zijn geworden. Wanneer de rimpels niet zo diep waren, is er zelfs kans dat deze hierna helemaal verdwenen zijn. Botox wordt niet voor niets beschreven als het strak trekken van de huid. De stof is normaal gesproken drie tot zes maanden werkzaam. Hierna kun je een herhaalbehandeling inplannen. Wanneer je een subtieler effect wil, kun je ook een mini-botox behandeling plannen. Het nadeel is wel dat dit minder lang werkt.

De resultaten van fillers

Ook bij het nemen van fillers is er eerst een consult met de cosmetisch arts. De behandeling gaat ongeveer hetzelfde als een botox behandeling. De enige verschillen zijn de plekken waar de fillers geplaatst worden en de stof die de arts in je huid spuit. Resultaten van een filler behandeling zijn meestal na 72 uur al zichtbaar. Zowel botox als filler behandelingen zijn alleen gevaarlijk wanneer je zwanger bent. De stof is namelijk erg schadelijk en ongezond voor een ongeboren kind. Het is wat de veiligheid betreft dus verstandiger om geen behandeling te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us