De fronsrimpel: komt dat echt door teveel fronsen?

populairste botox behandelingen
De 4 meest populaire botox behandelingen
9 juli 2018
fabels en feiten over botox
10 fabels en feiten over Botox!
1 augustus 2018
fronsrimpel

De fronsrimpel: komt dat echt door fronzen?

Ja en nee

De reden dat de fronsrimpel aan de ene kant wel door fronzen komt en aan de andere kant niet is simpel. Wanneer je fronst, span je spieren samen. Omdat er niet veel vlees tussen je huid en je schedel zit, trekt je huid zich op dit moment samen. Hierdoor ontstaat een tijdelijke rimpel die verdwijnt wanneer je niet meer fronst. De andere variant op deze rimpel is een normale rimpel. Omdat deze verticaal tussen jouw ogen staat, zoals de fronsrimpel die je krijgt wanneer je fronst, wordt deze rimpel zo genoemd. Maar wat is nou de oorzaak van deze rimpel? En hoe kan botox hierbij helpen? Hieronder wordt dat uitgebreid uitgelegd.

Rimpels op het voorhoofd

Net als iedere andere rimpel worden rimpels op het voorhoofd veroorzaakt door één van twee oorzaken. Dit kan zijn veroudering of uitdroging van de huid. Vroegtijdige rimpels worden meestal veroorzaakt door uitdroging van de huid. Ook te veel blootstelling aan UV straling van de zonnebank of de zon zelf speelt hierin een rol. Rimpels op het voorhoofd verouderen her gezicht niet zo erg als onder de ogen of rondom de mond. Het zijn echter wel een paar van de eerste rimpels die je kunt krijgen. Fronsrimpels vallen ook onder de categorie van rimpels op het voorhoofd.

Waardoor krijg je precies een fronsrimpel?

De reden dat mensen fronsrimpels krijgen ligt niet zo zeer aan een oorzaak die te voorkomen is. Een ieder krijgt deze rimpel vroeg of laat wel. Toch verschilt het wel per persoon hoe groot en hoe diep deze is. Wanneer deze rimpel erg zichtbaar is, komt dit bovendien vaak door de structuur van het gezicht. Bij mensen met wenkbrauwen die verder uit elkaar staan is deze rimpel namelijk zichtbaarder dan bij anderen. Je wenkbrauwen bedekken namelijk een deel van de fronsrimpel. Hierdoor valt deze minder op. Botox kan helpen bij het minderen en zelfs verwijderen van fronsrimpels.

Hoe botox kan helpen

Het is begrijpelijk dat je van een fronsrimpel af wil. Dit geeft namelijk een boze uitdrukking aan je gezicht. Mensen kunnen zo een verkeerde indruk van je gemoedstoestand en karakter krijgen wanneer je je gezicht ontspant. Botox kan in dit geval een oplossing zijn. Hiervoor zijn een paar afspraken nodig. De eerste afspraak met de cosmetisch arts is om de rimpel te verminderen. Na de daarop volgende afspraken zal je zien dat deze misleidende rimpel volledig verwijderd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us