Mag je met fillers in de zon?

babybotox
Babybotox?! Wat is dat nou?
1 augustus 2018
botox voor mannen
Botox voor mannen?
10 augustus 2018
mogen fillers in de zon?

Mag je met fillers in de zon?

Korte definitie fillers

Een filler is een soort gel die een gedeelte van je gezicht opvult. Vaak wordt dit gebruikt om rimpels onder de ogen te verminderen of om iemands lippen voller te maken. Fillers worden met een injectienaald in de huid gespoten. Na ongeveer tweeënzeventig uur zie je al resultaat. Maar mag je met fillers in de zon? Het antwoord op deze vraag is nee. Je mag in ieder geval de eerste zeven dagen dat je fillers hebt hier niet mee in de zon. Maar waarom eigenlijk niet? En hoe kun je je gezicht tegen de UV straling beschermen wanneer je fillers hebt? Dat zal hieronder uitgebreid worden uitgelegd.

Wat de zon doet met een filler

UV straling breekt de filler erg snel af. Het resultaat hiervan is dat de filler er niet mooi uit gaat zien. Vooral wanneer je fillers in je lippen of bij de plooi hierboven hebt kan UV straling een negatief effect hebben. Dit zijn gebieden in je gezicht waarbij de injectie niet erg diep is. Daarom mag je minstens een week niet in natuurlijk zonlicht komen of onder de zonnebank gaan. Uv straling heeft minder invloed op fillers voor het accentueren van de jukbeenderen. Deze worden namelijk onder de spieren geïnjecteerd.

Hoe je je gezicht kunt beschermen

Het is erg belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. dit is echter nog belangrijker wanneer je fillers hebt. Maar hoe doe je dat? Geen zorgen! Hier zijn namelijk meerdere manieren voor. Je kunt als eerste een hogere factor zonnebrand gebruiken. Daarnaast is een beschermende lippenbalsem ook erg handig. Als laatste kun je je gezicht beschermen met een hoed of een pet. In de schaduw blijven is hiervoor een alternatief. In de zomer kun je dan misschien niet mooi bruin worden. Dat is erg jammer, maar je fillers lijden er in elk geval niet onder.

Andere bijwerkingen van fillers

Je mag dus de eerste week na het laten injecteren van de fillers niet in de zon. Wat moet je nog meer weten van fillers? Als eerste wordt er gebruik gemaakt van hyaluronan bij het injecteren van fillers. Dit is een lichaamseigen stof, dus je hoeft niet bang te zijn voor allergieën. Mensen die snel last hebben van blauwe plekken wordt aangeraden dit te melden aan de cosmetisch arts. Hij of zij kan dan een canule gebruiken bij het injecteren. Deze ronde naald voorkomt blauwe plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us