10 fabels en feiten over Botox!

fronsrimpel
De fronsrimpel: komt dat echt door teveel fronsen?
9 juli 2018
babybotox
Babybotox?! Wat is dat nou?
1 augustus 2018
fabels en feiten over botox

10 fabels en feiten over botox!

Wat zijn fabels en wat is waar?

Cosmetische ingrepen zijn altijd omringd door geruchten, maar lang niet al deze geruchten zijn waar. Daarom worden hieronder tien fabels opgenoemd over botox. Ook wordt er uitgelegd wat het bijbehorende feit van deze stellingen zijn.

1. Botox is altijd veilig

Botox is niet veilig wanneer je zwanger bent. De stof is namelijk net zo gevaarlijk voor jouw en je kind als bijvoorbeeld roken. Daarnaast is het verstandig alleen bij een gecertificeerde arts botox te laten zetten. Anders is het illegaal en kan het lelijk worden.

2. Het is ongezond

Wanneer je niet zwanger bent heeft botuline toxine geen direct effect op je gezondheid. Zowel fysiek als mentaal niet.

3. Botox geeft altijd een bevroren gezicht

Je kunt het fenomeen van een verstijfd of ‘bevroren’ gezicht voorkomen door babybotox te laten zetten. Dit is een botox behandeling waarbij de helft van een normale dosering in je huid wordt gespoten. Het resultaat hiervan is subtieler dan van een normale botox behandeling. Babybotox is echter wel sneller uitgewerkt.

4. De behandeling doet pijn

Ook dit is een van de meest hardnekkige fabels over botox. Je voelt net zoveel van een botox injectie als je van een vaccinatie zou voelen.

5. Botox kan er niet natuurlijk uitzien

In sommige gevallen is dit een feit. Denk hierbij aan mensen die verslaafd zijn aan botox en daardoor te veel in hun huid laten spuiten.

6. Het is puur cosmetisch

Dit is waarschijnlijk wel het grootste misverstand over botox dat er bestaat. Het klopt dat botox voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt. Toch wil dit niet zeggen dat het daar stopt. Botox is namelijk een zeer effectieve spierverslapper die chronische hoofdpijn kan verhelpen. Ook kun je botox laten zetten op plekken waar je veel transpireert. De botox zet de huid stil, wat overmatige transpiratie tegen gaat.

7. Goede botox is onbetaalbaar!

Goede botox is redelijk betaalbaar wanneer je de juiste arts gevonden hebt. De meeste onbetaalbare botox behandelingen worden gedaan door artsen die dit veel bij BN’ers doen.

8. Botox wordt in de lippen gespoten

Mensen die denken dat dit waar is zijn in de war met fillers. Botox wordt eerder in de huid rondom de mond gespoten. Fillers worden daarentegen wel in de lippen gespoten om deze voller te maken.

9. Jonge vrouwen maken er geen gebruik van

Het is algemeen bekend dat de Kardashians gebruik maken van botox en fillers. Zij erg invloedrijk wanneer het gaat om schoonheidsstandaarden. Hun doelgroep bestaat vooral uit jonge vrouwen van achttien tot dertig jaar. Vooral lipfillers zijn door Kylie Jenner, Kris Jenner haar jongste dochter, erg populair geworden onder jonge vrouwen.

10. Met botox en fillers kun je op Angelina Jolie gaan lijken

Botox moet bij je botstructuur passen. Botox laten plaatsen op dezelfde plekken als Angelina Jolie zal je daarom niet per se op haar laten lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us