Botox oksels

Botox okselsovermatig zweten

Hyperhidrosis of overmatig zweten komt regelmatig voor onder de oksel. Als u last heeft van overmatig zweten kan dit een grote impact hebben op uw sociale leven. Schaamte om te gaan zweten en angst voor een zweterige geur, kunnen er zelfs voor zorgen dat het uw kwaliteit van leven nadelig beïnvloedt. Mensen die overmatig transpireren zijn er meestal ongelukkig mee. Deodorant helpt onvoldoende en de kleding wordt niet alleen continu nat van het zweten, maar transpiratie laat ook lelijke vlekken onder de oksels na. Steeds nieuwe kleren kopen omdat de oksels in kleding verkleurd is, is ook een prijzige aangelegenheid. Pads onder oksels helpen onvoldoende en zitten vervelend. Ook is het vaak zichtbaar. Niets lijkt te helpen tegen overmatig zweten onder de armen. Gelukkig is er wel een oplossing. Een behandeling met botox onder de oksels kan het zweten onder de armen wel stoppen. De ervaringen van cliënten die deze behandeling ondergaan zijn vrijwel altijd positief.

Behandeling botox oksels, hoe gaat dat in zijn werk?

Een botox behandeling tegen ernstig zweten onder de oksels is geen zware ingreep. Daar hoeft u niet bang voor te zijn. De behandeling bestaat uit enkele prikjes onder de armen. De oksels kunnen worden verdoofd met crème, waardoor u de prikjes met de werkzame stof, nauwelijks voelt. Vaak is verdoving echter helemaal niet nodig, omdat de behandeling gelukkig niet erg pijnlijk is. De behandeling met injecties duurt ook niet lang, u krijgt enkele prikjes onder elke oksel dus dit is een paar minuten werk per oksel. De behandeling zelf duurt slechts tien minuten, maar u zult er lang plezier van hebben. Aan de behandeling gaat wel een intakegesprek vooraf, zodat u alle vragen kunt stellen en de behandelaar stelt u ook bepaalde vragen. U krijgt dan ook een duidelijk beeld van het te verwachten resultaat.

Hoelang werkt de behandeling tegen transpireren?

De werking van de injecties houdt ongeveer drie maanden aan. De injecties zorgen ervoor dat de zweetklieren gedurende die periode niet actief meer zullen zijn in de oksels. Het overmatige zweten stopt hierdoor. U heeft dus zeer lang geen last meer van zwetende oksels of van verkleurde zweetplekken in uw kleding. U voelt zich vrijer en hoeft zich niet meer te schamen voor natte plekken onder de oksels of voor een sterke zweetgeur. Als u de behandeling bijtijds laat herhalen, hoeft u nooit meer last te hebben van natte oksels.

Botox oksels, is dat gevaarlijk?

Soms vragen mensen zich af of deze behandeling gevaarlijk is. De werkzame stof botuline toxine wordt gebruikt voor meerdere behandelingen, zoals antirimpelbehandeling in het gelaat, maar ook tegen overmatig zweten van de oksels, voeten en handen. Als botuline toxine op de juiste manier wordt ingespoten, in de juiste dosering, is er in principe geen gevaar om dit te laten inspuiten. Bij elke behandeling kan het effect anders uitvallen dan verwacht, maar dit zijn uitzonderingen. Het is altijd aan te raden om vooraf veel te lezen over een behandeling en u te laten voorlichten door de kliniek waar u een behandeling wilt laten uitvoeren. Ook als u bang bent voor de werkzame stof is het zinvol om alle vragen die u heeft tijdens een intakegesprek aan uw behandelaar te stellen.

Botox behandelingen tegen overmatig zweten

Voor mensen met zweethanden en zweetvoeten is een behandeling met deze injecties ook vaak effectief. Ook dit gebeurt door middel van injecties.

Botox oksels, wat kost het?

Voor ongeveer 300,- bent u een kwartaal lang verlost van overmatig zweten onder de oksels. De prijs kan verschillen afhankelijk van de afspraken die u maakt met de kliniek. Laat u vooraf inlichten over de kosten en het gewenste resultaat, dan komt u niet voor verassingen te staan.

 

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us