Botox of fillers?

semi permanente make up de nieuwe trend
Semi permanente make up: de nieuwe trend
5 oktober 2018
Spierspanning
Last van spierspanning? Probeer medische botox
17 oktober 2018
Botox of fillers?

Botox of fillers?

Voor welke cosmetische behandeling kies je?

Dus je hebt besloten dat je een cosmetische behandeling wil ondergaan. Het maakt nu niet uit welke reden je ervoor hebt. Wel kom je nu voor een keuze te staan. Neem je namelijk botox of fillers? Die keuze lijkt zeer gemakkelijk om te maken. Maar wat is nou precies het verschil tussen de twee stoffen? En zijn er verschillen tussen de effecten van beide behandelingen? Hieronder zal onder andere uitgebreid worden uitgelegd waarom het antwoord op de laatste vraag ‘ja’ is. Er zijn wel degelijk verschillen tussen beide behandelingen. Het is daarom ook zeer belangrijk om te weten wat je laat behandelen.

Wat is en doet botox?

Botox, ook wel botuline toxine genoemd, is een stof die je huid stilzet. Mensen nemen deze behandeling vaak om het verouderingsproces uit te stellen. Niemand kan voor eeuwig 20 lijken. Je kunt met deze ingreep wel jonger blijven dan je bent. Omdat botox de huid stilzet, zet het ook de poriën stil. Je kunt het dus ook inzetten om overmatige transpiratie tegen te gaan. Bovendien is botox een spierverslapper. Dit betekent dat het aandoeningen als migraine door spanning tegen kan gaan. Deze effecten kan je niet bereiken door fillers te laten zetten.

Wat zijn en doen fillers?

Het omgekeerde is ook waar. Fillers kunnen dingen veranderen die je met botox nooit zou kunnen veranderen. Een filler bestaat namelijk uit een synthetische gel. Deze dient er puur en alleen voor om gebieden onder jouw huid op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan de holte die veel mensen onder hun ogen hebben. Door hier fillers te laten plaatsen, kun je een levendigere uitstraling krijgen. Je kunt ook fillers laten plaatsen in je lippen. Hierdoor lijken deze voller. Je hoeft je in dit geval geen zorgen te maken dat het lelijk of nep wordt. Veel sterren hebben lipfillers. Bij een groot deel zou je denken dat hun lippen van nature zo mooi zijn.

Dus ga je voor botox of fillers?

Zoals je hebt kunnen lezen, is het soort behandeling dat je ondergaat de belangrijkste factor in deze keuze. ‘Botox of fillers?’ is eigenlijk geen goede vraag die je jezelf hier kan stellen. Daarvoor moet je eerst kijken wat je wil veranderen. Nadat je deze keuze hebt gemaakt hoef je eigenlijk de keuze tussen botox en fillers niet meer te maken. Wat je wel kunt doen is kiezen tussen normale en minibotox wanneer je botox laat plaatsen.

1 Comment

  1. Jessie Dekker schreef:

    Ikzelf heb fillers gezet, om mijn neus-lippen-plooi wat op te laten vullen. Ik vond de groeven me er ouder doen uitzien en het viel heel erg op. Ik dacht eerst dat dit gedaan zou worden met botox maar de arts adviseerde mij fillers en ik ben heel erg blij dat ik deze heb laten zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us