Botox en depressie? Wat heeft dit met elkaar te maken?

fillers
Lipjes getuit: fillers zijn HOT
9 november 2018
voordelen fillers
5 voordelen van fillers
23 november 2018
depressie

Botox en depressie? Wat heeft dit met elkaar te maken?

Is er een link tussen botox en depressie?

Mensen vragen zich vaak af of botox schadelijk voor je lichaam en geest kan zijn. Vooral omdat het meestal geen medische behandeling is. In dit soort gevallen ben je over het algemeen voorzichtiger met wat je consumeert. Het moet natuurlijk wel allemaal veilig zijn en niet al te nare bijwerkingen hebben als depressie. Dus ligt er een link tussen de stof botox of de behandeling zelf en depressieve gedachten? En wat voor andere effecten heeft botuline toxine eigenlijk op het menselijk lichaam? Het antwoord op deze vragen zullen hieronder verder worden beschreven.

De effecten van botuline toxine op het lichaam

Botox is een algemeen bekende afkorting van botuline toxine. Deze stof zet de huid stil en laat je hierdoor jonger lijken. Het is over het algemeen geen schadelijke stof, tenzij je zwanger bent. Dan heeft het dat zelfde effect op moeder en kind als bijvoorbeeld roken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld net zo verslaafd raken aan botox als aan nicotine wanneer moeders tijdens haar zwangerschap behandeld wordt. Dit is natuurlijk niet wenselijk, dus wordt het ondergaan van een behandeling afgeraden wanneer je in verwachting zou zijn.

Depressieve gedachten voor de botox

Het kan zijn dat je depressieve gedachten hebt voor je een botox behandeling gaat hebben. In sommige gevallen kun je gepest zijn om je uiterlijk en is dit de oorzaak. De kans is er dat je op jonge leeftijd botox wil nemen om je zelfvertrouwen te ”boosten”. Dit is eigenlijk een ongezonde manier van omgaan met depressie. Natuurlijk laat het je goed voelen over je uiterlijk, maar botox is geen geneesmiddel voor deze aandoening. Om hier volledig vanaf te komen heb je toch echt psychologische therapie nodig. Er kan in uitzonderlijke gevallen dus een link zijn tussen botox en depressieve gedachten. Maar kan botox hier ook de oorzaak van zijn?

Depressieve gedachten door botox

Het simpele antwoord op die vraag is nee. In feite kan botox zelfs helpen tegen depressie die veroorzaakt wordt door andere dingen als jouw zelfbeeld. Neem als voorbeeld wanneer je depressieve gedachten hebt door stress of constante hoofdpijn door chronische migraine. Botox is een spierverslapper die de druk op je hoofd weg kan nemen. Wanneer deze druk weg is, zal je duidelijk verschil kunnen merken. Dit is een van de voorbeelden van manieren waarop botox een medische behandeling zou kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us