Hoe vaak moet je een behandeling herhalen?

botox voor mannen
Botox voor mannen?
10 augustus 2018
Wordt een behandeling vergoed door de verzekeraar?
Wordt een behandeling vergoed door de verzekeraar?
2 september 2018
behandeling herhalen

Hoe vaak moet je een behandeling herhalen?

De werking van botox

Botox is een afkorting van botuline toxine. Dit is een stof die in je huid gespoten wordt, zodat de huid wordt stilgezet. Mensen nemen meestal een botox behandeling voor cosmetische doeleinden. Je kunt echter ook een behandeling nemen tegen overmatig transpireren. Tot slot werkt botox als een spierverslapper, waardoor deze een remedie kan zijn voor chronische hoofdpijnsoorten. Botox heeft dus meerdere functies. Dit betekent jammer genoeg niet dat de werking permanent is. Dus hoe lang duurt het voor je een botox behandeling moet herhalen? En hoe zit dat met filler behandelingen? Dat zal hieronder uitgebreid worden uitgelegd.

Herhaling normale botox

Botox behandelingen kun je wat effectiviteit betreft in twee categorieën opdelen. De eerste categorie is normale botox. De normale botox behandeling is na 72 uur al zichtbaar. Deze is bovendien goed te zien en zet je huid voor ongeveer zes tot twaalf maanden stil. Bij een normale botox behandeling wordt de standaard hoeveelheid botuline toxine in je huid gespoten. Dit heeft directe gevolgen voor hoe je er uit ziet na de behandeling. Daarom ziet babybotox er ook minder overdreven uit. Dit is de tweede categorie.

Babybotox herhalen

Babybotox is een botox behandeling waarbij er een kleinere dosering botuline toxine in de huid wordt gespoten. Hierdoor geeft de behandeling, zoals hierboven gezegd werd, een subtieler effect. Het nadeel van de kleinere dosering is dat de botox sneller uitgewerkt is. De werking van babybotox is zo ongeveer drie tot zes maanden. Dit maakt het herhalen van de behandeling dus ook duurder in vergelijking met normale botox behandelingen. Net als bij een gewone botox behandeling duurt het 72 uur voordat de effecten van babybotox zichtbaar zijn. Babybotox wordt ook wel minibotox of een micro botox behandeling genoemd door cosmetische artsen.

Herhaling van een filler behandeling

Fillers zijn gel opvullingen die in je huid gespoten worden. Wanneer je snel last hebt van blauwe plekken, wordt hiervoor een canule gebruikt. Fillers kun je onder andere onder je ogen, rondom je mond, en bij je jukbeenderen kunnen laten zetten. Daarnaast kun je er kraaienpootjes en rokerslijnen mee behandelen. Fillers kunnen zelfs in je handen worden gespoten! Kortom, je kunt fillers op heel veel plekken laten zetten. Maar hoe vaak moet je deze behandeling herhalen? Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Soms dient de herhaling al na een paar weken plaats te vinden. In andere gevallen is dit een paar maanden. Een bepalende factor is hierin de ernst van de rimpels.

1 Comment

  1. Julia Schneider schreef:

    Ik heb me laten behandelen met botox, omdat ik al vroeg veel rimpels kreeg. Echter weet ik niet precies hoe vaak je een behandeling moet laten herhalen. Zo te lezen hangt dit per geval af. Ik ga even navraag doen en kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us