Babybotox?! Wat is dat nou?

fabels en feiten over botox
10 fabels en feiten over Botox!
1 augustus 2018
mogen fillers in de zon?
Mag je met fillers in de zon?
8 augustus 2018
babybotox

Babybotox?! Wat is dat nou?

Wat is Babybotox?

Geen zorgen, babybotox is geen botox voor baby’s. Anders zou botox ook ongevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen. Maar wat is het dan wel precies? Deze behandeling is eigenlijk bijna het zelfde als een normale botox behandeling. De resultaten zijn alleen anders, omdat een normale botox behandeling een hogere dosering heeft. Er wordt bij een babybotox behandeling dus minder botuline toxine in je huid gespoten. Dit heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen. Deze zullen hieronder verder worden beschreven. Ook wordt er uitgelegd wanneer je deze behandeling kunt ondergaan.

Voor wie is deze behandeling?

Omdat de behandeling een lagere dosering heeft dan normale botox behandelingen, is het resultaat dus anders. Het is minder duidelijk te zien, maar dit heeft volgens sommige mensen zo zijn charme. Ook heeft de stof minder effect op de spieren door de lagere dosering. Deze behandeling is daarom perfect voor mensen die angstig zijn voor een ‘bevroren gezicht’. Dit is wanneer je je gezicht niet meer kunt bewegen door de botox. Het is ook erg geschikt voor wanneer je het nooit eerder hebt gehad. Bovendien is het een alternatief voor wanneer je gezicht verslapt is en je botox wil. Andere benamingen voor deze behandeling zijn ‘minibotox’ of ‘light botox’.

Voor- en nadelen

Voordelen van de behandeling zijn niet alleen een minder overdreven effect. Ook gaat het niet alleen om het voorkomen van een bevroren gezicht. Minibotox is door de lagere dosering namelijk goedkoper dan een normale botox behandeling. Het nadeel hiervan is wel dat de stof die in de huid gespoten wordt sneller is uitgewerkt. Een gewone botox behandeling is normaal gesproken ongeveer zes maanden zichtbaar. Bij minibotox wordt daarentegen maar de helft van de botox gebruikt. Het resultaat is dat deze behandeling na hooguit drie maanden is uitgewerkt.

Uiterste precisie

De mooiste resultaten van babybotox worden bereikt met uiterste precisie. De lagere dosering moet namelijk goed over je gezicht verdeeld worden. Ook kan hierbij geen canule worden gebruikt. Dit moet per se een dunne naald zijn. Zo is het zeker dat de botox op de juiste plek in de huid komt. Om te zorgen dat een cosmetisch arts zo nauwkeurig mogelijk kan werken, mag jij dan ook niet bewegen. Je kunt ook de beide botox behandelingen combineren. Zo is het resultaat minder drastisch, maar worden wel alle rimpels verwijderd. Dit is hoe je meer resultaat met minder bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een afspraak
WhatsApp WhatsApp us